Budi Bahasa , Budaya Kita lah ! Tak tahu ker ??


Assalamualaikum !?
~Webbiee~


Haii semua . Tsya nak share story sikit . Kita ni dah nak akhir zaman ker ?? Yang perempuan tunjuk itu , tunjuk ini . Tak takut dosa ker ? Kita sebagai perempuan kene lah jage maruah dan aurat ! Bukan bangge menunjuk-nunjuk perkara yang Err -,- Orang lelaki tengok memang lah seronok . Cerr makcik-makcik , pakcik-pakcik yang ade FACEBOOK tu tengok . Mesti diorang cakap "Anak Sape lah ni , Mak bapak diorang tak suruh tutup aurat ker ?" .

Korang nak ker orang lain anggap kita macam tu . Tsya pon ber-Facebook ing jugak . Tapy takde lah sampai nak tunjuk PEHA ker ape ker ? Haa ! tsya nak Share satu gambar yang tsya jumpa kat Facebook
tadi .




Tengok gambar tu . Astagfirullah !! Ape ni ?? Tsya tahu lah awak punye tuh TipTop , but no need to show lah .. Haa ! tengok status nih pulak ..

Klik untuk Tumbesaran yang Sihat

Dah bacekan ?? Perempuan tu !! Cakap perkataan macam tu pulak . Mak tsya kalau dpt tahu tsya tulis macam tu , memang habis tsya kene belasah .. Cerr korang pikir , korang LIKE status diorang yang macam tu . Korang hormat org macam tuh ker ??

Facebook , Twitter , Skype bebagai tu . Tujuan nye untuk ape ?? For cari kawan kan ?? Share ape yang perlu ? For what nak share gambar
yang separuh bogel tuh ?? Ya Allah !!

Kalau nak luahkan perasaan pon , jangan lah luahkan dgn perkataan yang mungkin menyakikan hati org ! Cakap b**** lah ? ape lah ? Ape yang korang akan dpt ?? Pahale yang melimpah luah ker ? DOSA ade lah ??!! -,-

Sekarang tengok status ni pulak ! Pasal Cintan-Cintun ni ?!

Klik untuk Tumbesaran yang sihat

Err -,- sebenarnye tsya geli ayat-ayat Jiwang Rock Kapur ni . Kalau ade BF/GF pon . Janganlah sampai angau sangat . Pelajaran entah kemana ? Diri sendiri pon entah kemana ? Tapi status ni okey lagi dari yang ini ! Tengokk kat bawah ni pulak ..



Sekolah Menengah ?? Perempuan ?? Bertudung ?? Aduiii ! Dah lahh . tsya pon dah pening dah ni .. Harap-harap Allah boleh ampunkan dosa mereka .. AMIN :'D

Nota kaki :: Segala perkataan yang saya taip , mungkin mneyakitkan hati korang . Tsya nakmintak maaf yer . Yang buruk dtgnye dari saye . Yang mulia dan Suci dtgnye dari Allah .

Jumpa lagy ... Byeeeeee :'D


Bila Mulut Berbicara , Hati Berkata-kata

2 comments:

Lily said...

Gila punya baju -__-

BudakBebal said...

hahaha ! tu lah . Zaman sekarang kan ?? :/

Copyright@Semua Yang Tercatat Diatas Adalah Hak Milik Natasya Suhana